ZEOLITE

Vad är Zeolite...?

Fakta no.1

Kategori: Hälsa

 Vad är Zeolite?

 Zeolite är ett naturligt mineral som skapades för miljoner år sedan, när vulkaner utbröt enorma mängder av aska som bestod av aluminiumsilikater från alkaliska jordartsmetaller. I en reaktion med saltvatten, skapadesvad vi i dag kallar för Zeolite (egentligen Zeolit eller Zeoliter på svenska)..
 
 Det finns tre typer av Zeoliter; fibrös, lövig och kristallin. Den kristallina typen är vad som används i kosttillskott/för medicinskt bruk, men Zeolit är också vanligt i veterinärmedicinska läkemedel, förvattenrening, i luftfilter, djurfoder med mera.

 

 

 Giftiga metaller som bly och kvicksilver, och höga halter av aluminium har förknippats med beteendeproblem.

 Två av de vanligaste beteendestörningar som ses hos barn inkluderar Attention Deficit Disorder (ADD eller ADHD, med eller utan hyperaktivitet) och Autism Spectrum Disorder (ASD).

 Avgiftning av tungmetaller

Även giftiga metaller kan bidra till uppkomsten av autistiska tillstånd och andra beteendeproblem, avgiftning insatser och kostförändringar kan bidra avsevärt till att förbättra beteende och hälsa. En avgiftande mineral kallas zeolit har använts i århundraden som ett komplement för att främja människors hälsa.

 

 Zeolite är ett av de säkraste och mest effektiva naturliga avgiftande mineraler. Den kan rikta och säkert ta bort giftiga tungmetaller, balansera kroppens pH-nivåer, binda virusunder partiklar och förbättra matsmältningen genom att bättre absorption och assimilering av näringsämnen.

 

Tack vare sin molekylära struktur, zeolit mineraler är kapabla att selektivt attrahera och binda giftiga partiklar, oavsett om de är tungmetaller, radioaktiva partiklar, virus eller andra farliga ämnen; zeolit sedan säkert tar bort dem innan de påverkar den allmänna hälsan negativt.

Den negativt laddade zeolit mineral  binder positivt laddade giftiga metaller som kvicksilver tätt och nästan oåterkalleligt. Denna princip har använts i avlägsnandet av dessa metaller från kommunala vattentäkter och luftfilter.

Kommentera inlägget här: